EHBM, Eerste Hulp Bij Mantelzorg door yoga is het online yogaprogramma voor mantelzorgers die het even niet meer zien zitten.
In 8 lessen neem ik, Sophia Manté-Essen, je mee op reis naar het terug vinden van jezelf. Dit vooral op een heel praktische manier met opdrachten om alles op een rijtje te zetten en daarna pro actief te handelen. Om zo zelf het heft weer in handen te nemen. Dit alles ondersteund door yoga oefeningen, meditaties en een werkboek. Daarnaast ben ik via email beschikbaar voor vragen over het programma.

Yoga

Heb je dat wel eens geprobeerd? Veel mensen vinden het maar raar of denken dat je er heel lenig voor moet zijn. Maar niets is minder waar. Yoga is voor iedereen. Het is een methode om je lijf en geest rust te geven. Niets zweverigs maar echt bewezen. Door jezelf elke dag een momentje van rust te gunnen, laadt je lichaam weer op en kun je vol goede moed weer verder met de taken van de dag.

Het is zelfs zo, dat als je gefrustreerd bent… en ik weet dat iedere mantelzorger wel momenten heeft van frustratie, hoewel je dat misschien niet zou willen. … je soms even 5 minuten tot jezelf moet komen om weer te weten waarom en voor wie je het doet.

Dankzij mijn EHBM programma, dat specifiek gericht is op de drukke mantelzorger, krijg jij handvatten om de dag door te kunnen komen en in je energie te blijven.

Wat kun je verwachten?

Het programma bestaat uit 8 lessen.

Je ontvangt een e-mail met een link naar de academie en jouw eigen inlogcodes. Bewaar deze goed.

In de academie komt er per maand een les beschikbaar. Niet omdat er zoveel huiswerk is maar meer om je niet de indruk te geven dat je nog meer moet als druk bezette mantelzorger. De lessen blijven ook beschikbaar zodat iedereen in zijn of haar eigen tempo mee doet.  Je gaat je eigen proces volgen en daar is nu eenmaal geen tijdlijn aan te plakken.

Iedere les bevat o.a.:

  • Een werkboek met opdrachten
  • Een audio met een meditatie ter ondersteuning van de les.
  • Uitleg over de les en de bedoeling ervan.
  • Een online yoga video met oefeningen die het effect van de les versterken.

Met mijn online yogaprogramma EHBM help ik je om:
Een manier te vinden om voor je zorgtaak te zorgen zonder daarbij jezelf te verliezen.
Een plan te hebben voor je eigen toekomst.
Weer grip te ervaren op je eigen leven.

Het EHBM programma bestaat uit de volgende lessen:

 

Les 1:

Adem in … adem uit

Breng in kaart wat er speelt. Een overzicht hoe ongemakkelijk ook brengt rust en geeft inzicht.

 

Les 2:

Accepteer en ga door!

Bekijk de resultaten van les 1 en accepteer ze als een vaststaand feit. Zodat er ruimte komt voor oplossingen.

 

Les 3:

Schil de ui.

Via oefeningen (meditaties en werkboek)  kom je tot inzicht over welke gevoelens er bij jou spelen aangaande je zorgtaak.
Deze inzichten helpen je om een duidelijk beeld te krijgen waarom je de grip op je leven op dit moment even kwijt bent. En hierdoor krijg je handvatten om te werken aan je mindset. Hierdoor ga je steeds meer een andere weg inslaan en zo maak je de weg vrij om  jezelf uit de stressvolle situatie te halen waar je je nu in bevindt,

 

Les 4:

Bescherm jezelf.

Natuurlijk ga je gekwetst worden. Steken in je hart voelen. Misschien zelfs lichamelijk pijn ervaren. Wanneer je zorgtaak pijn heeft of verdriet voel jij dit ook. Want je geeft nu eenmaal om iemand en daardoor ben je extra kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om te leren om jezelf te beschermen.  Dat wil niet zeggen dat je, je zorgtaak dan maar links moet laten liggen, maar het helpt wel als je voorafgaand aan een moeilijk bezoek even een moment neemt om heel bewust je hart te beschermen.

Ga bewust opzoek naar een buddy en help elkaar in moeilijke tijden.

 

Les 5:

Eerlijk duurt het langst.

Wanneer mogelijk bespreek wat er speelt met je zorgtaak. Vertel over je worstelingen en waar je tegen aanloopt. Ongetwijfeld is het voor je zorgtaak ook moeilijk om zoveel te vragen en voelt hij of zij zich misschien bezwaard. Door het er samen over te hebben en open en eerlijk naar elkaar te zijn ontstaat er ruimte om anders naar de dingen te kijken en om samen naar oplossingen te zoeken.

 

Les 6:

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Maak een tijdlijn ook al is hij misschien deprimerend. Accepteer en ga opzoek naar tijd en mogelijkheden om nu al dingen te doen om je eigen toekomst (leven) weer op te pakken. Ook een marathon begint met de eerste stap. Je hoeft niet gelijk een 5 jarige studie te plannen maar begin is met een leuke kleine hobby…
Het helpt om je zinnen even te verzetten en om over iets leuks na te denken.

 

Les 7:

Vertrouw erop dat je alles aan kunt.

Het leven geeft je niet meer dan je aankunt. (Jaja, ik weet het een dooddoener.) Het zit in de mens om altijd weer 1 x meer op te krabbelen dan hij valt. Leer om duidelijke grenzen te stellen. En, om afstand te nemen. Hoe hard het ook klinkt soms is het nodig om je bewust even af te zonderen.

 

Les 8:

Gefeliciteerd!

Tijd om de balans op te maken. Na 7 lessen is het goed om te evalueren hoe het nu gaat.
Zijn er veranderingen opgetreden na het volgen van de lessen?

 

Bonusles:

Ho’oponopono

Het Hawaïaanse vergevingsritueel. Een ritueel dat je helpt om de verbindingen tussen alles te zien en te leren vergeven.

Met dit EHBM programma weet ik zeker dat je binnen 8 maanden je kijk op de dagelijkse dingen hebt verandert en dat er positieve veranderingen zullen zijn voor jou als mantelzorger. Je leert voor jezelf opkomen, je rust te pakken, om steviger in je schoenen te staan en ook heel belangrijk om nee te zeggen als je het echt niet meer trekt!

Want mantelzorgen is topsport en dus is het belangrijk om voor jezelf te zorgen als voor een topsporter!!

 Inschrijven voor het programma kan hieronder.

Het programma kost € 99,00 dit is inclusief:

+ onbeperkt toegang tot de Academie wat betreft het EHBM programma
+ je ontvang 1 x per maand, 8 maanden lang, een inspirerende les inclusief een yoga video, een werkboek en een meditatie
+ Bonus les om je mindset te veranderen.

Geïnteresseerd? Mail dan naar info@demantelzorgercoach.nl of app naar 06-19656981